Cupcakes με καφέ και σοκολάτα

Cupcakes με καφέ και σοκολάτα

Λατρεύω τη γεύση του καφέ οπότε, όπως καταλαβαίνετε, λατρεύω τη γεύση του και στα γλυκά. Ο συνδυασμός καφέ και σοκολάτας δε, είναι ότι καλύτερο! Η σημερινή συνταγή συνδυάζει αυτές της δύο έντονες γεύσεις και παρόλα αυτά παραμένει πολύ ελαφριά. Πάμε να φτιάξουμε υπέροχα cupcakes με καφέ και σοκολάτα.

Cupcakes με καφέ και σοκολάτα

Υλικά

Για τα cupcakes

  • ½ κούπα (ζαχαροπλαστικής) καφέ καφετιέρας
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • ½ κούπα γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/3  κούπα (ζαχαροπλαστικής) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κούπας (ζαχαροπλαστικής) κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • ½ κούπα (ζαχαροπλαστικής) ή 115 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα (ζαχαροπλαστικής) ζάχαρη
  • ½ κούπα (ζαχαροπλαστικής) ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • λίγο αλατάκι

Για την κρέμα

  • 1 κούπα (ζαχαροπλαστικής) ή 230 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 ½ κούπες (ζαχαροπλαστικής) ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ θρυμματισμένο σε σκόνη
Cupcakes με καφέ και σοκολάτα

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα ή στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.

Τοποθετούμε στη φόρμα για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια.

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας. Αναμειγνύουμε τα στεγνά υλικά, δηλαδή αλεύρι, αλάτι, κακάο, baking powder και soda σε ένα μπολ.

Διαλύουμε τα 1 ½ κουταλιά του γλυκού στιγμιαίου καφέ στον καφέ φίλτρου.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε τα 2 είδη ζάχαρης και το αυγό. Προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου εναλλάξ λίγο από μείγμα με το αλεύρι και λίγο από τον καφέ σε 2-3 δόσεις.

Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα μας το μοιράζουμε στις θήκες cupcakes ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 19 – 21 λεπτά έως ότου βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των κέικ και βγαίνει καθαρή.

Βγάζουμε το ταψάκι και αφήνουμε τα κεϊκάκια να κρυώσουν μέσα στη φόρμα για 5 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά, βγάζουμε τα cupcakes από τη φόρμα και τα μεταφέρουμε σε μια σχαρούλα να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τους βάλουμε τη βουτυρόκρεμα από πάνω.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη κρέμα βουτύρου. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για να αφρατέψει για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τη βανίλια και τον υπόλοιπο στιγμιαίο καφέ και χτυπάμε πάλι για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας.

Στολίζουμε τα cupcakes μας και απολαμβάνουμε.

Cupcakes με καφέ και σοκολάτα

Τα κεϊκάκια μας έχουν μια πολύ διακριτική γεύση καφέ και έχουν κυρίως γεύση σοκολάτας (μιας και η ποσότητα καφέ που χρησιμοποιήσαμε δεν είναι αρκετή ώστε να καλύψει τη γεύση της σοκολάτας αλλά να την αναδείξει). Η γεύση του καφέ στα cupcakes μας προέρχεται από τη βουτυρόκρεμα.

Καλή απόλαυση!

Cupcakes με καφέ και σοκολάτα

Περισσότερες συνταγές για cupcakes εδώ!

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: