Cupcakes με φυστίκια Αιγίνης και ροδόνερο

Cupcakes με φυστίκια Αιγίνης και ροδόνερο

Φτιάξε τα πιο γευστικά cupcakes με φυστίκια Αιγίνης και ροδόνερο για να τα απολαύσεις με το απογευματινό καφεδάκι σου.

Cupcakes με φυστίκια Αιγίνης και ροδόνερο

Υλικά

Για τα cupcakes

  • 40γρ ανάλατα φυστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα και τεμαχισμένα σε μικρά κομματάκια
  • 125γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125γρ ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 125γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 1,5 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα ροδόνερου

Για την κρέμα βουτύρου

  • 150γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές πλήρες γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
  • Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής, κατά προτίμηση σε μορφή τζελ (προαιρετικά)
Cupcakes με φυστίκια Αιγίνης και ροδόνερο

Μέθοδος

Για τα Cupcakes

Ετοιμάζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά.

Βάζουμε θήκες/χαρτάκια για cupcakes στο ειδικό ταψάκι μας και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου ή 150 βαθμούς σε αέρα.

Υγρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε με το μίξερ μας το βούτυρο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και ασπρίσουν σε χρώμα. Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα ροδόνερου και χτυπάμε πάλι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε πάλι για λίγα δευτερόλεπτα.

Στεγνά υλικά: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε και το λίγο αλατάκι.

Στο μεγάλο μπωλ με τα υγρά υλικά μας, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, όχι με το μίξερ μιας και δε θέλουμε να προσθέσουμε άλλο αέρα στο μείγμα μας. Όταν το αλεύρι αναμειχθεί καλά, προσθέτουμε τα φυστίκια αιγίνης και ανακατεύουμε πάλι με τη σπάτουλα καλά.

Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες των cupcakes μας ώστε να γεμίζει περίπου στα ¾ η κάθε θήκη.

Ψήνουμε για περίπου 17 λεπτά ή εώς ότου τα cupcakes ψηθούν (η οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο του κάθε cupcake να βγαίνει στεγνή).

Βγάζουμε τα cupcakes από το φούρνο, τα αφήνουμε στο ταψάκι για 4-5 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε μία σχαρούλα για να κρυώσουν.

Cupcakes με φυστίκια Αιγίνης και ροδόνερο

Για τη βουτυρόκρεμα

Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά και προσθέτουμε σε 2 δόσεις τη ζάχαρη άχνη. Κάθε φορά χτυπάμε καλά για να αναμειχθεί πολύ καλά η ζάχαρη με το βούτυρο.

Προσθέτουμε το εκχύλισμα ροδόνερου, το γάλα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν θέλουμε) και χτυπάμε καλά για 1-2 λεπτάκια.

Όταν τα cupcakes μας είναι εντελώς κρύα (μετά από 20 λεπτά τουλάχιστον από όταν έχουν βγει από το φούρνο), στολίζουμε τη βουτυρόκρεμα στα κεικάκια μας χρησιμοποιώντας μια σακκούλα ζαχαροπλαστικής και ειδική μύτη της επιλογής μας.

Πασπαλίζουμε με μερικά τεμαχισμένα φυστίκια Αιγίνης.

Cupcakes με φυστίκια Αιγίνης και ροδόνερο

Μικρές συμβουλές

  • Η ιδανική θερμοκρασία του βούτυρου (θερμοκρασία δωματίου) είναι όταν μπορούμε να πιέσουμε το βούτυρο με το δάχτυλο μας χωρίς όμως να είναι ζουμερό. Ανάλογα την εποχή και τη θερμοκρασία του σπιτιού μας, χρειάζεται να αφήσουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου διαφορετικό χρόνο κάθε φορά.
  • Αν θέλουμε να κάνουμε τα κεικάκια μας πιο ελαφριά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μισή ποσότητα βουτύρου και μισή ποσότητα φυτικού ελάιου τύπου βιτάμ (όχι ελαιόλαδο, φυτίνη ή ηλιέλαιο).
  • Τα cupcake μας πρέπει να έχουν κρυώσει πολύ καλά πριν προσθέσουμε τη βουτυρόκρεμα αλλίως η κρέμα θα λιώσει.
  • Επιλέγουμε κατά προτίμηση χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή τζελ για να μην αλλάζει η πυκνότητα της κρέμας μας.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Cupcakes με φυστίκια Αιγίνης και ροδόνερο
Cupcakes με φυστίκια Αιγίνης και ροδόνερο

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: