Χρόνος με την οικογένεια: Παιχνίδια στη θάλασσα

Χρόνος με την οικογένεια: Παιχνίδια στη θάλασσα

Τα παιδιά αγαπούν όσο τίποτε άλλο τα παιχνίδια δίπλα στο κύμα. Ακόμη και τα μικρούλια που φοβούνται το νερό, σίγουρα διασκεδάζουν παίζοντας με την άμμο. Είναι γεγονός όμως ότι τα παιδιά… βαριούνται εύκολα. Ένας διασκεδαστικός τρόπος να μείνουν απασχολημένα ενώ παράλληλα θα καλλιεργήσουν τη φαντασία τους είναι τα παιχνίδια στη θάλασσα με όλη την οικογένεια. Παρακάτω θα βρεις μερικές προτάσεις για περισσότερη επικοινωνία και διασκέδαση στην παραλία – για παιδιά όλων των ηλικιών.

Φανταστικό βασίλειο (15 λεπτά)

Κάθε μέλος της οικογένειας φαντάζεται ότι ζει σε ένα υδάτινο βασίλειο. Πώς να είναι αυτό άραγε; Κολυμπούν πολύχρωμα ψάρια ή καρχαρίες; Υπάρχουν χρωματιστά κοράλλια; Τα παιδιά μετά ψάχνουν να βρουν στοιχεία του φανταστικού βασιλείου γύρω τους (μικρά ψαράκια, κοχυλάκια κλπ.).

Γίνομαι ψαράκι (30 λεπτά)

Πως είναι άραγε η ζωή των ψαριών; Τα παιδιά παριστάνουν τα μικρά ψαράκια κολυμπώντας γύρω από τους γονείς τους, ενώ παράλληλα εξερευνούν τον βυθό της θάλασσας. Οι γονείς τα κυνηγούν για να τα πιάσουν – και το παιχνίδι τελειώνει με πειράγματα και γέλια.

Καθημερινή μάθηση (5 λεπτά)

Κάθε μέρα, οι γονείς μοιράζονται με τα παιδιά χρήσιμες πληροφορίες για διάφορα είδη που ζουν στη θάλασσα. Για ποιο ψαράκι θα μάθουμε σήμερα;

Παιχνίδια στην άμμο (30 λεπτά)

Πόσο εύκολο είναι να φτιάξουμε ένα κάστρο δίπλα στο κύμα; Οι γονείς βοηθούν τα παιδιά να δημιουργήσουν το πιο ψηλό κάστρο και τα παιδιά παίζουν μαζί του δημιουργώντας φανταστικές ιστορίες. Μικρές φιγούρες και πλαστικά ψαράκια που έχουμε φέρει μαζί μας θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα για αρκετή ώρα.

Μάντεψε τι βλέπω (20 λεπτά)

Κάθε μέλος της οικογένειας βάζει στο μυαλό του μια λέξη σχετική με κάτι που βλέπει γύρω του. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας προσπαθούν να μαντέψουν την κρυφή λέξη ρωτώντας 5 ερωτήσεις ο καθένας. Πόσο γρήγορα θα μαντέψουν τη λέξη «κύμα»;

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: Unsplash


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: