Χρόνος με την οικογένεια: Γιορτάζουμε όλοι μαζί

Χρόνος με την οικογένεια: Γιορτάζουμε όλοι μαζί

Οι γιορτές σίγουρα αποτελούν μια πολυάσχολη περίοδο – πολλές φορές με άγχος και ανησυχία. Αναγκαζόμαστε να προσθέσουμε στην ήδη βεβαρυμμένη καθημερινότητά μας όλες τις υποχρεώσεις των γιορτών – αγορά δώρων, τραπεζώματα, επισκέψεις… Κι αυτός είναι ο λόγος που ίσως κάποιες φορές ξεχνάμε το πιο σημαντικό. Ότι η περίοδος αυτή είναι μια περίοδος αγάπης που περνάμε με την οικογένεια και τους φίλους μας. Ένας τρόπος να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά και να διασκεδάσουμε είναι να δημιουργήσουμε μικρές στιγμές παιχνιδιού και επικοινωνίας στην καθημερινότητά μας. Με απλά παιχνίδια που δεν κρατούν πολύ, μπορούμε να δώσουμε νότες χαράς – αλλά και περάσουμε λίγο παραπάνω ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά ακόμη και τούτη την αγχωτική περίοδο.

Δώρα και μάθηση μαζί

Ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού, μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολους γρίφους και να τους κολλήσουμε πάνω στα δώρα. Οι γρίφοι μπορεί να είναι σχετικοί με τα μαθήματά του ή απλοί και χιουμοριστικοί. Κάθε παιδί θα πρέπει να λύσει πρώτα τον γρίφο για να μπορέσει να ανοίξει το δώρο του. Έτσι η αναμονή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς όλη η οικογένεια μαντεύει μαζί τη λύση των γρίφων.

Εναλλακτικά: Το παιδί θα πρέπει να βάλει σε σειρά τα δώρα πριν τα ανοίξει ανάλογα με το γράμμα που έχουν κολλημένο πάνω στις συσκευασίες. Ποια λέξη θα σχηματίσουν άραγε;

Ο κρυμμένος θησαυρός

Αν μπορούμε να διαθέσουμε λίγο παραπάνω χρόνο, μια πολύ διασκεδαστική ιδέα είναι να κρύψουμε χαρτάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού, τα οποία θα καθοδηγούν τα παιδιά από το ένα σημείο στο άλλο, μέχρι να βρουν τελικά τον κρυμμένο θησαυρό – που δεν είναι άλλος από τα δώρα τους!

Μια Χριστουγεννιάτικη ταινία

Όλη η οικογένεια μπορεί να χαζέψει μια Χριστουγεννιάτικη ταινία (κατά προτίμηση μικρού μήκους). Μετά κάθε μέλος μπορεί να βάλει ένα αντικείμενο που είδε στην ταινία στο μυαλό του και η υπόλοιπη οικογένεια να προσπαθήσει να το μαντέψει κάνοντας συγκεκριμένο αριθμό ερωτήσεων.

Στολισμός σπιτιού

Μια πολύ διασκεδαστική ιδέα είναι να δημιουργήσουμε όλοι μαζί κάποια στολίδια για το δέντρο. Ανάλογα με το χρόνο και τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε, τα στολίδια μπορεί να αποτελούνται από χαρτί ζωγραφισμένο από κάθε μέλος της οικογένειας ή μπάλες στολισμένες με γκλίτερ και αυτοκόλλητα!

Εναλλακτικά: Μπορούμε να μαζέψουμε κουκουνάρια σε κάποια βόλτα μας και να τα χρωματίσουμε παρέα με τα παιδιά.

Καλές γιορτές σε εσάς και την οικογένειά σας!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: