Χειροτεχνία: Πανεύκολα αλεξανδρινά από… χαρτοπετσέτα

Χειροτεχνία: Πανεύκολα αλεξανδρινά από… χαρτοπετσέτα

Αν σας πω ποιο λουλούδι έρχεται πρώτο στο μυαλό σας όταν ακούσετε τη λέξη Χριστούγεννα, δίχως αμφιβολία θα μου πείτε τα αλεξανδρινά και θα έχετε δίκιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε αλεξανδρινό και να μη μας «μυρίσουν» Χριστούγεννα και γιορτές. Ακόμα κι όταν είναι φτιαγμένο από μια απλή χαρτοπετσέτα! Ναι, καλά διαβάσατε. Η κατασκευή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα είναι η πιο εύκολη και η πιο εντυπωσιακή κατασκευή που σας έχω προτείνει μέχρι σήμερα. Αυτά τα πανέμορφα, γιορτινά αλεξανδρινά από χαρτοπετσέτα παίρνουν ελάχιστα λεπτά για να φτιαχτούν και έχουν άπειρες χρήσεις. Δε φλυαρώ περισσότερο, πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε.

Χειροτεχνία: Πανεύκολα αλεξανδρινά από… χαρτοπετσέτα

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  • κόκκινες χαρτοπετσέτες μικρού μεγέθους (ανάλογα με τα χρώματα της διακόσμησής μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκές, ασημένιες ή χρυσές χαρτοπετσέτες)
  • λεπτό σπάγκο ή κορδέλα
  • χρυσόσκονη
  • ένα μαρκαδόρο, ψαλίδι, κόλλα
Χειροτεχνία: Πανεύκολα αλεξανδρινά από… χαρτοπετσέτα

Διπλώνουμε τη χαρτοπετσέτα στη μέση σαν τρίγωνο, στη συνέχεια διπλώνουμε το τρίγωνο στη μέση και τέλος ξαναδιπλώνουμε στη μέση μια ακόμα φορά. Συνολικά διπλώνουμε τριγωνικά τρεις φορές.

Με ένα μαρκαδόρο, σχηματίζουμε ένα μισό φύλλο πάνω στο τρίγωνο, ένα μισό πέταλο λουλουδιού – φροντίζουμε όμως το κέντρο του να είναι πάνω στο διπλωμένο κομμάτι του τριγώνου μας ενώ οι άκρες των φύλλων στο ανοιχτό κομμάτι του τριγώνου.

Κόβουμε με ένα ψαλίδι εκεί που σχηματίσαμε.

Ξεδιπλώνουμε τη χαρτοπετσέτα και χωρίζουμε τα φύλλα της, έτσι ώστε να έχουμε τέσσερα διαφορετικά κομμάτια σε σχήμα περίπου σταυρού.

Βάζουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο σταυρωτά και στη συνέχεια βάζουμε το ένα ζευγάρι φύλλων πάνω στο άλλο με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται όλες οι άκρες από όλα τα πέταλα.

Χειροτεχνία: Πανεύκολα αλεξανδρινά από… χαρτοπετσέτα

Διπλώνουμε το λουλούδι στη  μέση και ανοίγουμε μια μικρή τρυπούλα στο κάτω μέρος.

Περνάμε λίγο σπάγκο από την τρυπούλα και δένουμε έναν μικρό κόμπο.

Τσαλακώνουμε ελαφρά και προσεκτικά τη χαρτοπετσέτα προς τα πάνω, έτσι ώστε να μοιάζει με μπουμπούκι και στη συνέχεια ανοίγουμε απλώνουμε τα φύλλα – πάντα με προσοχή.

Ρίχνουμε μια σταγόνα κόλλα στο κέντρο του λουλουδιού  και πασπαλίζουμε με λίγη χρυσόσκονη.

Χειροτεχνία: Πανεύκολα αλεξανδρινά από… χαρτοπετσέτα

Το αλεξανδρινό μας είναι έτοιμο! Μπορεί να στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, να διακοσμήσει την πετσέτα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας, να γίνει ένας εντυπωσιακός φιόγκος σ’ ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο, να ομορφύνει ένα στολίδι που έχουμε ήδη, ή να μεταμορφώσει γιορτινά οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού.

Χειροτεχνία: Πανεύκολα αλεξανδρινά από… χαρτοπετσέτα

Αλήθεια, εσείς που θα στολίσετε τα αλεξανδρινά που μόλις φτιάξατε;

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: