Χειροτεχνία: Μοναδικά μολύβια designer

Χειροτεχνία: Μοναδικά μολύβια designer

Νομίζω πως είναι πλέον γνωστή η μανία μου να συντάσσω λίστες όλων των ειδών. Με βοηθούν να οργανώνομαι καλύτερα και με γεμίζουν ικανοποίηση κάθε φορά που σβήνω κάτι από αυτές. Αυτό που ίσως σας φανεί περίεργο είναι ότι προτιμώ τις χειρόγραφες λίστες και μάλιστα γραμμένες με μολύβι. Και φυσικά αγαπώ τα όμορφα μολύβια, ειδικά αυτά που διακοσμώ μόνη μου. Τον τρόπο πως να φτιάξουμε μοναδικά μολύβια θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Είναι πολύ εύκολος και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Χειροτεχνία: Μοναδικά μολύβια designer

Υλικά

  • ένα απλό μολύβι
  • χρωματιστό χαρτί
  • κόλλα ντεκουπάζ
  • ένα πινέλο
  • ψαλίδι, χάρακα, μολύβι
Χειροτεχνία: Μοναδικά μολύβια designer

Μέθοδος

Διαλέγουμε το χαρτί που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Προσωπικά προτιμώ τα ειδικά χαρτιά για οριγκάμι που είναι χρωματιστά με μικρά σχεδιάκια και ταυτόχρονα αρκετά λεπτά. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε χρωματιστό χαρτί, αρκεί να μην είναι πολύ παχύ και τα σχέδιά του να είναι αρκετά μικροσκοπικά ώστε να φαίνονται όμορφα πάνω στο μολύβι. Μια εύκολη επιλογή είναι το χαρτί περιτυλίγματος.

Κόβουμε ένα μακρύ ορθογώνιο κομμάτι από το χαρτί μας. Για ένα συνηθισμένο μολύβι οι ιδανικές διαστάσεις είναι 3×17 εκατοστά. Αν το μολύβι μας είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο τότε προσαρμόζουμε το μέγεθος του χαρτιού μας ανάλογα – το χαρτί πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το μολύβι και να είναι μερικά χιλιοστά φαρδύτερο ώστε να μην αφήνει κάποιο κενό.

Αφού κόψουμε το χαρτί στο σωστό μέγεθος, ελέγχουμε ότι καλύπτει το μολύβι μας και το ρολάρουμε απαλά ώστε να μην είναι τελείως ίσιο. Μ ’αυτό τον τρόπο θα κολλήσει γύρω από το μολύβι πιο εύκολα.

Χειροτεχνία: Μοναδικά μολύβια designer

Με το πινέλο μας απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα κόλλας ντεκουπάζ στο πίσω μέρος του χαρτιού.

Κολλάμε το χαρτί στο μολύβι ξεκινώντας από το πάνω μέρος του – ακριβώς κάτω από τη γόμα.

Όταν τελειώσουμε, ρολάρουμε το μολύβι μέσα στις παλάμες μας προσεκτικά, με απαλές κινήσεις ώστε να είμαστε σίγουρες ότι το χαρτί έχει εφαρμόσει απόλυτα σε όλα τα σημεία.

Αφήνουμε το μολύβι να στεγνώσει για μερικές ώρες.

Χειροτεχνία: Μοναδικά μολύβια designer

Όταν το μολύβι μας είναι τελείως στεγνό το ξύνουμε με μια φαρδιά ξύστρα – η απλή ξύστρα μπορεί να σκίσει το χαρτί μιας και είναι πλέον πιο στενή από το πανέμορφο μολύβι μας.

Χειροτεχνία: Μοναδικά μολύβια designer

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: