Brunch με λαχανικά και αυγά

Brunch με λαχανικά και αυγά

Ένα εύκολο και υγιεινό γεύμα που θα μας κρατήσει όλη μέρα; Από μένα είναι ναι! Η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω είναι ιδανική για brunch, είναι όμως το ίδιο ευχάριστη και χορταστική και για το μεσημεριανό ή το βραδινό! Συνδυάζει τα λαχανικά της αρεσκείας μας με αυγά και φρυγανισμένο ψωμί και… το καλύτερο; Μπορεί να ετοιμαστεί σε λίγο χρόνο μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι – οπότε έχουμε και λιγότερο πλύσιμο!

Brunch με λαχανικά και αυγά
  • Λαχανικά της αρεσκείας μας (μπορούμε να επιλέξουμε: αρακά, κρεμμύδι, σκόρδο, κολοκυθάκια, καρότα, πατάτες, μανιτάρια, πιπεριές) – εδώ χρησιμοποιήσαμε αρακά, κρεμμύδι, κολοκυθάκια, μανιτάρια
  • Αυγά
  • Τριμμένη τομάτα
  • Ρίγανη
  • Λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρυγανισμένο ψωμί σε φέτες

(δεν αναγράφω συγκεκριμένες ποσότητες γιατί εξαρτάται καθαρά από εσάς πως θέλετε να σερβίρετε το φαγητό σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ποσότητες ανάλογα με τα υλικά που έχετε στο σπίτι ή τις προτιμήσεις της οικογένειας)

Brunch με λαχανικά και αυγά

Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μικρά κυβάκια ή λεπτές φέτες.

Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελάχιστο λάδι, ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι να μαλακώσουν. Σε αυτό το στάδιο, μπορεί να χρειαστεί να χωρίσουμε τα λαχανικά μας σε δυο δόσεις, μέχρι να μαλακώσουν και να μικρύνουν σε μέγεθος.

Ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα μέσα στο τηγάνι, με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τα λαχανικά να πάρουν βράση με την τομάτα και χαμηλώνουμε το μάτι. Αν έχουμε καπάκι για το τηγάνι μας, μπορούμε να το βάλουμε ώστε να μην πιτσιλάει η τομάτα τους πάγκους της κουζίνας μας. Αν η τομάτα δεν έχει πολλά υγρά, προσθέτουμε λίγο νεράκι – λίγο όμως!

Όταν η ποσότητα της τομάτας έχει μειωθεί και τα λαχανικά είναι βρασμένα, φτιάχνουμε μερικές γουβίτσες στη σάλτσα και ρίχνουμε προσεχτικά τα αυγά μας – ένα σε κάθε γουβίτσα. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά (εδώ ξαναβάζουμε το καπάκι αν έχουμε) για λίγα λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Ο σκοπός μας δεν είναι τα αυγά να μαγειρευτούν τελείως, αλλά να μείνουν μελάτα.

Σερβίρουμε για brunch μια κουταλιά από τα λαχανικά με αυγό πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και προσθέτουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Brunch με λαχανικά και αυγά

Πανεύκολο γεύμα για brunch σε λιγότερο από 20 λεπτά, γεμάτο θρεπτικά συστατικά και υπέροχη γεύση!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: