Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν τρώμε όσες σαλάτες θα θέλαμε; Θα σας πω εγώ: γιατί είναι βαρετές και συνήθως έχουν αδιάφορη γεύση! Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα είναι για μια σπέσιαλ σαλάτα που ούτε βαρετή είναι, ούτε αδιάφορη γεύση έχει. Είναι πολύ χορταστική, μπορεί άνετα να φαγωθεί μόνη της σαν ένα ελαφρύ γεύμα, αλλά και να συνοδεύσει σχεδόν οποιοδήποτε κυρίως πιάτο στο καθημερινό ή σε ένα πιο εορταστικό τραπέζι. Αυγοσαλάτα με αβοκάντο λοιπόν – εύκολη, νόστιμη και εντυπωσιακή.
Αυγοσαλάτα με αβοκάντο
(για 4 άτομα)

Υλικά
- 6 αυγά
- 6 φέτες μπέικον
- 2 αβοκάντο
- 1 μάτσο κρεμμυδάκι φρέσκο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
- αλάτι, πιπέρι
Μέθοδος
Βράζουμε τα αυγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ξεροψήνουμε το μπέικον για περίπου 8 λεπτά.
Αφήνουμε το μπέικον να κρυώσει και στη συνέχεια, το θρυμματίζουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Κόβουμε το αβοκάντο σε κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το μπέικον, το αβοκάντο και το κρεμμυδάκι.
Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα και το αλατοπίπερο.
Περιχύνουμε το μείγμα αυγών με το ντρέσινγ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Πρόταση
Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα μας πάνω σε ένα πλούσιο στρώμα πράσινης σαλάτας.
Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.