Αστραφτερή στέκα για τα μαλλιά

Αστραφτερή στέκα για τα μαλλιά

Όλες μας κρύβουμε μέσα μας μια μικρή (εντάξει, ίσως όχι και τόσο μικρή) πριγκίπισσα. Με τα μαγικά της γοβάκια και τη λαμπερή της κορώνα. Μας αρέσουν τα αστραφτερά πράγματα και αγαπάμε τη χρυσόσκονη. Προσωπικά δε βγαίνω ποτέ έξω από το σπίτι χωρίς την αόρατη κορωνίτσα μου (αόρατη για ευνόητους λόγους). Κάποιες φορές όμως είμαι πιο τολμηρή και τότε φοράω την αστραφτερή στέκα που έφτιαξα μόνη μου. Τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς μια δική σας θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα.

Αστραφτερή στέκα για τα μαλλιά υλικά

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μερικά γυαλιστερά κουμπιά με δύο τρύπες, λίγο σύρμα και λίγο λάστιχο σε μαύρο χρώμα. Το σύρμα που χρησιμοποίησα εγώ ήταν αρκετά λεπτό και με δυσκόλεψε λιγάκι, λίγο πιο χοντρό συρματάκι πιστεύω πως θα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Όχι όμως πολύ χοντρό, να περνάει από τις τρύπες των κουμπιών.

Αστραφτερή στέκα για τα μαλλιά βήμα2

Κόβουμε μερικά κομμάτια από το σύρμα μας σε μήκος περίπου 70 εκατοστά το καθένα. Εγώ έκοψα τρία κομμάτια για να έχω αυτό το αποτέλεσμα, τέσσερα ή πέντε κομμάτια θα κάνουν τη στέκα μας πιο εντυπωσιακή. Περνάμε το πρώτο κουμπί περίπου 20 εκατοστά από την άκρη το πρώτου σύρματος. Προσθέτουμε κι άλλα κουμπιά – περίπου ένα κουμπί κάθε 5-10 εκατοστά αφήνοντας και πάλι 20 εκατοστά στο τελείωμα του σύρματος. Το πόσο πυκνά θα είναι τα κουμπάκια σε κάθε σύρμα, θα καθορίσει και το πόσο εντυπωσιακή θα γίνει η στέκα μας.

Αφού τελειώσουμε με το πρώτο σύρμα, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα – πάντα αφήνοντας περίπου 20 εκατοστά ελεύθερα σε κάθε άκρη.

Αστραφτερή στέκα για τα μαλλιά βήμα 1

Όταν όλα μας τα συρματάκια έχουν στολιστεί με κουμπάκια, ενώνουμε τις άκρες τους κάνοντας μια θηλιά. Αν το σύρμα μας είναι λεπτότερο, κάνουμε έναν κόμπο, αν είναι πιο χοντρό τότε το λυγίζουμε και τυλίγουμε τις άκρες του σχηματίζοντας μια θηλιά. Αν πρόκειται για χοντρό σύρμα, τότε ελέγχουμε με το δάχτυλό μας να μην υπάρχει κάποια αιχμηρή άκρη που θα μας ενοχλήσει όταν φορέσουμε τη στέκα στο κεφάλι μας.

Κάνουμε μια θηλιά σε κάθε άκρη και ενώνουμε τις δύο θηλιές μ’ ένα κομματάκι λάστιχο, δοκιμάζοντας τη στέκα στο κεφάλι μας ώστε να μην είναι πολύ μεγάλη, ούτε όμως και να μας στενεύει.
Έτοιμη! Τόσο εύκολα! Καλοφόρετη η κορωνίτσα σας μικρές πριγκίπισσες!

Αστραφτερή στέκα για τα μαλλιά τελικό

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες χειροτεχνίες, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: