Area Synest: Ένα μαγικό, θεματικό πάρκο για μικρούς και μεγάλους

Area Synest

Το πάρκο Area Synest είναι ένα πάρκο διαφορετικό από τα άλλα. Βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού, δίπλα στο χωριό Σινεβρό στην Αχαΐα και σε απόσταση περίπου δύο ωρών από την Αθήνα.

Ένας χώρος που συναντά την υψηλή αισθητική του μοντέρνου με δόσεις Αρμένικης παράδοσης και Ελληνικής κουλτούρας.

Area Synest

Από την αρχή της επίσκεψης, αρχίζεις να μαγεύεσαι από το καταπράσινο τοπίο, τα τρεχούμενα νερά και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες που είναι κρυμμένες σε όλο το πάρκο. Ανάλογα με την εποχή, θα βρεις διαφορετικά στοιχεία διακόσμησης! Εμείς επισκεφτήκαμε το πάρκο την περίοδο των Χριστουγέννων και πραγματικά λατρέψαμε τα ξωτικά και τα αγγελάκια που μας «υποδέχτηκαν»! Το σίγουρο είναι ότι το Area Synest είναι ένα διαφορετικό θεματικό πάρκο που διαρκώς αλλάζει για να μην το βαριούνται οι επισκέπτες του.

Area Synest

Τι μπορεί όμως να κάνει κανείς μέσα στο πάρκο αυτό; Εκτός από τους περιπάτους στη φύση και την εξερεύνηση του θαυμάσιου τοπίου, στο πάρκο Area Synest μπορεί κανείς να επισκεφτεί το λαογραφικό μουσείο με εικόνες από παλαιότερες εποχές, την αρμένικη εκκλησία με τις χαρακτηριστικές ψαλμωδίες, το παραδοσιακό εστιατόριο, το μαγαζί με είδη δώρων, τις παιδικές χαρές, τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους με ζώα και πουλιά, αλλά και να διαμείνει στο πάρκο αφού εκεί βρίσκεται το υπέροχο οίκημα με ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μια εκδρομή για μικρούς και μεγάλους!

Area Synest

Καλό όμως είναι να λάβετε κάποια πράγματα υπόψιν σας πριν επισκεφτείτε το πάρκο:

  1. Υπάρχει χρέωση εισόδου ανά άτομο.
  2. Το πάρκο δεν λειτουργεί όλο τον χρόνο, ούτε όλες τις ημέρες τις εβδομάδας. Καλύτερα τηλεφωνείστε για περισσότερες πληροφορίες πριν αποφασίσετε να το επισκεφτείτε.
  3. Μην εμπιστεύεστε το GPS σας για οδηγίες. Είναι από τις περιπτώσεις που μπορεί να μπερδευτείτε και να ακολουθήσετε λάθος διαδρομή. Καλύτερα ρωτήστε τους υπεύθυνους στο τηλέφωνο για οδηγίες ή απευθυνθείτε σε κάποιον ντόπιο πριν αρχίσετε να ανεβαίνετε το βουνό.
  4. Καλύτερα να ακολουθήσετε τη διαδρομή που σας προτείνει ο χάρτης που θα σας δώσουν στην είσοδο του πάρκου. Έτσι θα βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε κάποια διακοσμητική λεπτομέρεια!
  5. Το πάρκο Area Synest αποτελείται από επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο θα συναντήσετε το μουσείο, το μαγαζί, το εστιατόριο, την εκκλησία και το ξενοδοχείο. Κατεβαίνοντας το βουνό, θα συναντήσετε τα ζωάκια, τις παιδικές χαρές και θα καταλήξετε στο ποταμάκι. Αν και πρόκειται για ένα όμορφο τοπίο, προσωπικά θα σας συμβούλευα να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, αφού η κατάβαση μπορεί να γίνει επικίνδυνη για μικρούς και μεγάλους (τις βροχερές μέρες υπάρχουν λάσπες που γλιστράνε αρκετά) και η ανάβαση κουραστική. Δεν υπάρχει πρόσβαση για καροτσάκια στα χαμηλότερα επίπεδα, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψιν από τους νέους γονείς.
  6. Γενικά, καλό είναι να επιλέξετε ρούχα κατάλληλα για την εποχή και παπούτσια άνετα και σταθερά.
  7. Το εστιατόριο του πάρκου, αν και φαίνεται πολύ όμορφο, κάποιες φορές αδυνατεί να εξυπηρετήσει όλους τους επισκέπτες. Τυχόν να χρειαστεί να περιμένετε αρκετά για να καθίσετε σε κάποιο τραπέζι (κάτι που εμείς δυστυχώς δεν καταφέραμε ποτέ)! Προτείνω να υπάρχουν σνακς για τα παιδιά σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να εξυπηρετηθείτε. Το ίδιο ισχύει και για το πάρκινγκ έξω από το πάρκο. Κάποιες φορές δεν είναι αρκετό για να εξυπηρετηθούν όλοι οι επισκέπτες.
  8. Η όλη εμπειρία είναι πραγματικά υπέροχη και αξίζει τον κόπο να επιστεφτείτε το θεματικό πάρκο Area Synest. Σίγουρα καλό θα ήταν να επιλέξετε μια ημερομηνία που δεν θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα για να μπορέσετε να ευχαριστηθείτε καλύτερα την επίσκεψή σας.
Area Synest

Για περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Area Synest στο Facebook.

(το post δεν είναι διαφημιστικό και όλες οι απόψεις είναι προσωπικές)

#areasynest

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr

Για περισσότερα ταξίδια, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: