Απολαυστική Πάστα Φλώρα

Πάστα Φλώρα τελικό

Λίγο πριν αρχίσει η αφθονία των φρούτων και η παρασκευή μαρμελάδων και γλυκών του κουταλιού, μπορείς να ξεφορτωθείς τα περσινά με ένα γλυκό ελαφρύ και εύκολο, που μπορείς να προσφέρεις με έναν καφέ ή σαν ένα σνακ για τη δουλεία σου ή το σχολείο των παιδιών. Μια απολαυστική πάστα φλώρα!

Πάστα Φλώρα υλικά

Υλικά:

  • 250γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 500γρ αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 500γρ μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της επιλογής σου
  • φόρμες μίας χρήσεως (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Σε ένα μπολ ρίξε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτύπα τα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να “ασπρίσει” το μείγμα. Έπειτα ρίξε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες.

Βήμα 2: Στον κάδο του μίξερ με το άγκιστρο για τα ζυμάρια (ή χωρίς μίξερ με το χέρι) ρίξε το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά σιγά και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να απορροφηθεί.

Βήμα 3: Μόλις το μείγμα είναι ομογενοποιημένο, τοποθέτησε το σε μία ζελατίνη και βάλτο στο ψυγείο για 20-30′ ώστε το βούτυρο να ξαναπαγώσει.

Βήμα 4: Τοποθέτησε τα 2/3 της ζύμης στο κάτω μέρος ενός βουτυρωμένου ταψιού, δημιουργώντας στην άκρη ένα “τοίχωμα”, ώστε να κρατηθεί η μαρμελάδα μέσα. Γέμισε με τη μαρμελάδα της επιλογής σου και τώρα ώρα για διασκέδαση! Το 1/3 της ζύμης που περίσσεψε, χρησιμοποίησε το για διακόσμηση. Είτε κάνεις μπαστουνάκια, είτε κάνεις σχέδια με κουπάτ, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισόπαχα, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 50-60′ στους 180°C.

Παρακάτω θα βρείτε και μια κάρτα με τα υλικά και τα βασικά βήματα της συνταγής. Μπορείτε να την εκτυπώσετε και να την κρατήσετε στο ντοσιέ των συνταγών σας.

Πάστα Φλώρα βήματα

Tips:
1. Το πάχος της ζύμης στο κάτω μέρος του ταψιού θα πρέπει να είναι 2 δάχτυλα περίπου, ώστε να μην μουλιάσει από τη μαρμελάδα η ζύμη.
2. Όταν απλώνεις το ζυμάρι στο ταψί σου, φρόντισε να μην ξεπερνάει τα 2/3 του συνολικού ύψους του ταψιού, γιατί θα φουσκώσει και χρειάζεται χώρο!
3. Χρησιμοποίησε ατομικά φορμάκια, ψήσε για 30′ στους 180°C και δημιούργησε ένα διαφορετικό σνακ για τα παιδιά στο σχολείο ή για την δουλειά σου.
4. Χρησιμοποίησε ταψάκια μίας χρήσεως, εάν δεν έχεις φόρμα με αποσπώμενη βάση, ώστε να κόψεις με ένα ψαλίδι τα τοιχώματα και να είναι ευπαρουσίαστο το γλυκό σου- χωρίς να φοβάσαι ότι το πρώτο κομμάτι θα βγει θρυμματισμένο.

Πάστα Φλώρακάρτα πάστα φλώρα

Κείμενο: Σία Τσίπουρα
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες συνταγές, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: