Ο κύριος λόγος που αγαπώ τα muffins, ξέρετε αυτά τα μικρά κέικ που δεν είναι και τόσο γλυκά, είναι επειδή είναι ένα σνακ που ενώ είναι νόστιμο και χορταστικό δεν είναι γεμάτο ζάχαρη ή βούτυρο. Είναι ελαφριά, μπορούν να φαγωθούν εύκολα όλες τις ώρες και τουλάχιστον για μένα αποτελούν από τα αγαπημένα μου σνακάκια εκτός σπιτιού, μια και μεταφέρονται εύκολα. Ο δεύτερος λόγος που τα προτιμώ είναι ότι υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί γεύσεων και ο τρίτος (και μεταξύ μας ο σπουδαιότερος) είναι πως φτιάχνονται πανεύκολα, έχουν σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να αποτύχουν και μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα πολύ περισσότερο καιρό από αλλά γλυκάκια και κέικ. Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα είναι μια γρήγορη συνταγή για muffins με βατόμουρα – απλή και εύκολη, πιστεύω πως θα σας αρέσει πολύ.
Απολαυστικά muffins με βατόμουρα
(10 muffins, 220 θερμίδες το καθένα)

Υλικά
- 1 ½ κούπα (200 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- ¾ κούπας (150 γραμμάρια) ζάχαρη, κοσκινισμένη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/3 κούπας (80ml) ηλιέλαιο
- 1 αυγό
- 1/3 – 1/2 κούπας (80-120ml) γάλα αμυγδάλου (μπορούμε ν’ αντικαταστήσουμε το γάλα αμυγδάλου με γάλα σόγιας ή βρόμης)
- 1 βανίλια σκόνη (ή 1 ½ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια)
- 1 κούπα βατόμουρα (αν τα βατόμουρα που χρησιμοποιούμε είναι κατεψυγμένα, δε χρειάζονται απόψυξη)
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Μέθοδος
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετούμε 10 χάρτινες θήκες για muffin στο ταψάκι μας.
Στις δύο θήκες του ταψιού που θα μείνουν άδειες, βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό ώστε τα muffins μας να ψηθούν ομοιόμορφα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Βάζουμε το λάδι σε έναν δοσομετρητή που μετράει τουλάχιστον μια κούπα.
Στον ίδιο δοσομετρητή, ρίχνουμε το αυγό και στη συνέχεια τον γεμίζουμε με γάλα τόσο ώστε το σύνολο των υλικών μας να είναι μια κούπα (θα χρειαστούμε 1/3 με 1/2 της κούπας γάλα).
Προσθέτουμε τη βανίλια στο δοσομετρητή και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με τα στεγνά υλικά και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε.
*Προσοχή: Δεν ανακατεύουμε πάρα πολύ το μείγμα, αρκεί τα υλικά μας να ενωθούν. Το μείγμα θα είναι αρκετά παχύρευστο, όχι σαν αυτό του κέικ.
Ρίχνουμε τα βατόμουρα και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε το μείγμα στις 10 χάρτινες θήκες.
Πασπαλίζουμε το κάθε muffin με λίγη ζάχαρη.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου (ελέγχουμε ότι τα muffin μας είναι έτοιμα με μια οδοντογλυφίδα)
Μεταφέρουμε τα muffin σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Πρόταση
Αποθηκεύουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 μέρες σε ένα δοχείο ή σακούλα κλεισμένα αεροστεγώς.
Στην κατάψυξη, τυλιγμένα πολύ καλά σε αλουμινόχαρτο, διατηρούνται μέχρι 3 μήνες.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.