Άγριο ρύζι πορτοκαλιού με καρπούς

Άγριο ρύζι πορτοκαλιού με καρπούς

Για πολλά χρόνια απέφευγα να χρησιμοποιώ άγριο ρύζι στη μαγειρική μου. Το έβρισκα πάντοτε πιο σκληρό απ’ ότι θα ήθελα και δε μου άρεσε το σκούρο χρώμα του. Φυσικά ήμουν πολύ άδικη γιατί αφού δεν είχα σκοπό να το φορέσω, σίγουρα το χρώμα του δεν είχε καμία σημασία. Τελικά ανακάλυψα ότι το άγριο ρύζι, εκτός του ότι είναι πάρα πολύ υγιεινό γεμάτο θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, αν μαγειρευτεί με μια συνταγή της αρεσκείας μας είναι και πολύ πιο νόστιμο από τα περισσότερα είδη ρυζιού. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη μου συνταγή για άγριο ρύζι, πρόκειται για ένα υπέροχο πιάτο που πραγματικά θα σας καταπλήξει με τα αρώματα και τους χυμούς του.

Άγριο ρύζι πορτοκαλιού με καρπούς

(4 μερίδες, 300 θερμίδες η μερίδα)

Άγριο ρύζι πορτοκαλιού με καρπούς

Υλικά

  • 1 κούπα άγριο ρύζι
  • 1 κούπα νερό
  • 3/4 της κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1/3 της κούπας καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1/3 της κούπας αποξηραμένα κράνμπερι
  • φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
Άγριο ρύζι πορτοκαλιού με καρπούς

Μέθοδος

Βάζουμε το ρύζι, το νερό και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι.

Όταν το νερό αρχίσει να βράζει μειώνουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη ένδειξη.

Σιγοβράζουμε με το καπάκι στην κατσαρόλα μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να γίνει τρυφερό, για περίπου 45 λεπτά.

Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπεράκι και ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να λιώσει και όλα μας τα υλικά να έχουν ανακατευτεί καλά.

Βάζουμε πάλι το καπάκι στην κατσαρόλα (που δεν είναι πλέον στη φωτιά) και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά για 10-15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε το πορτοκάλι μας σε κυβάκια.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα κυβάκια πορτοκαλιού, τα φιστίκια Αιγίνης και τα κράνμπερι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και περιχύνουμε το ρύζι μας.

everywomangr banner συνταγές

Πρόταση

Συνοδεύει υπέροχα κυρίως πιάτα με κοτόπουλο.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες συνταγές δες εδώ!


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: