8+2 ιδέες για μια οργανωμένη ντουλάπα

8+2 ιδέες για μια οργανωμένη ντουλάπα

Μέχρι σήμερα δεν έχω συναντήσει ούτε μια γυναίκα που να είναι ευχαριστημένη με τη ντουλάπα της. Πάντοτε χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο από αυτόν που διαθέτουμε και πάντοτε δε βρίσκουμε τον τρόπο να τακτοποιήσουμε τα πράγματα που έχουμε μέσα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να ετοιμαζόμαστε γρήγορα έχοντας μπροστά μας όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Μερικές ιδέες για να οργανώσουμε τη ντουλάπα μας θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα.

#1 Αντικαθιστούμε όλες τις παλιές κρεμάστρες με κρεμάστρες του ίδιου τύπου

Έτσι οι συρμάτινες κρεμάστρες δε θα μπλέκονται πια μέσα στις ξύλινες ή τις πλαστικές προκαλώντας ένα μικρό χάος μέσα στη ντουλάπα μας. Διαλέγουμε το είδος κρεμάστρας  που προτιμάμε και μας εξυπηρετεί και όσο για τις συρμάτινες κρεμάστρες του καθαριστηρίου; Ξέρετε τι θα σας πω: ανακύκλωση!

#2 Εγκαθιστούμε μια δεύτερη ράγα κρεμάσματος ρούχων, κάτω από την ήδη υπάρχουσα

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να κρεμάσουμε τα παντελόνια μας κάτω από τα μπλουζάκια μας. Ουσιαστικά, διπλασιάζουμε τον ήδη υπάρχων χώρο και δίνουμε στα ρούχα μας μια ανάσα αφού πλέον δε χρειάζεται να είναι στριμωγμένα.

everywomangr banner νοικοκυριό

#3 Αποθηκεύουμε τα παπούτσια μας  σε κουτιά

Χρησιμοποιούμε είτε διάφανα πλαστικά κουτιά που θα μας επιτρέπουν να δούμε ποιο ζευγάρι φιλοξενούν, είτε  χάρτινα κουτιά που έχουμε γράψει απ’ έξω ποιο ζευγάρι παπουτσιών είναι μέσα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα παπούτσια μας σε ύψος, μια και τα κουτιά μπορούν να μπουν το ένα πάνω στο άλλο. Καλύτερα όμως οι στοίβες μας να μην είναι ψηλότερες από τρία κουτιά, γιατί τότε η πρόσβαση στα κάτω ζευγάρια θα είναι αρκετά δύσκολη.

#4 Εκμεταλλευόμαστε το χώρο πίσω από την πόρτα της ντουλάπας

Εγκαθιστώντας μερικά άγκιστρα στο πίσω μέρος της πόρτας, μπορούμε να κρεμάσουμε τα κολιέ ή τις ζώνες μας χωρίς ουσιαστικά να χρησιμοποιούμε τον εσωτερικό χώρο της ντουλάπας.

8+2 ιδέες για μια οργανωμένη ντουλάπα

#5 Επιστρατεύουμε καλάθια και κουτιά

Διάφανα κουτιά ή καλάθια που μπορούν να αποθηκευτούν το ένα πάνω στο άλλο, μπορούν να φιλοξενήσουν τα φουλάρια, τις ζώνες, τα κασκόλ ή τα γάντια μας. Έτσι θα έχουμε όλες τις επιλογές μας συγκεντρωμένες και θα ελευθερώσουμε χώρο στη ντουλάπα μας.

#6 Χρησιμοποιούμε μια μικρή ραφιέρα ή συρταριέρα

Αν το ύψος του εσωτερικού της ντουλάπας μας το επιτρέπει, η προσθήκη μιας μικρής ραφιέρας ή συρταριέρας, θα προσφέρει ράφια ή συρτάρια στη ντουλάπα μας άρα και πολύτιμο χώρο που τόσο χρειαζόμαστε. Στο εμπόριο υπάρχουν πραγματικά πολλές και πολύ οικονομικές επιλογές.

#7 Κάνουμε μια μικρή επένδυση

Επενδύουμε σε μερικά διαχωριστικά ραφιών που θα κρατάνε τα πουλόβερ ή τις διπλωμένες μας μπλούζες στη θέση τους.

Μια άλλη καλή επένδυση είναι οι ειδικές θήκες για αποθήκευση ρούχων που μπορούμε να φυλάσσουμε κάτω από το κρεβάτι. Εκεί μπορούμε να βάζουμε όλα τα ρούχα εκτός εποχής και μ’ αυτόν τον τρόπο να ελευθερώσουμε χώρο στη ντουλάπα μας.

#8 Χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας

Αν έχουμε την τεράστια τύχη να έχουμε κάποια ράγα ελεύθερη, τότε χρησιμοποιώντας μερικά από τα ειδικά κρεμαστράκια για κουρτίνες μπάνιου, μπορούμε να κρεμάσουμε τις τσάντες μας από τα χερούλια.

Όσο για τα μικρότερα τσαντάκια και τα  νεσεσέρ μας, θήκες περιοδικών και ντοσιέ μπορούν να εκτελέσουν χρέη φύλαξης και μάλιστα χωρίς να πιάνουν πολύ χώρο.

8+2 ιδέες για μια οργανωμένη ντουλάπα

Τελικά το να κάνουμε την ντουλάπα μας όμορφη και κυρίως εύχρηστη δεν είναι και πολύ δύσκολο. Η δυσκολία βρίσκεται πάντα στο να τη διατηρήσουμε έτσι. Αν όμως βάλουμε μερικούς κανόνες που μας εξυπηρετούν και τους ακολουθήσουμε, θα μας γίνουν συνήθεια και τα πράγματα θα γίνουν πολύ γρήγορα πολύ πιο εύκολα.

8+1 Σωστός φωτισμός

Έχουμε πάντοτε μέσα στη ντουλάπα μας ένα φακό ή ένα φωτάκι που λειτουργεί με μπαταρία. Είναι αξιοσημείωτο πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει ο σωστός φωτισμός στο χρόνο που χρειαζόμαστε όταν ετοιμαζόμαστε το πρωί ή όταν βάζουμε τα πλυμένα μας  ρούχα πίσω στη ντουλάπα.

8+2 Άδειες κρεμάστρες

Κάθε φορά που ξεκρεμάμε ένα ρούχο από τη ντουλάπα μας, βάζουμε την κρεμάστρα στην αρχή της ράγας που κρεμάμε τα ρούχα μας. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ψάξουμε μέσα στη ντουλάπα μια άδεια κρεμάστρα ανακατεύοντας τα ρούχα μας και ταυτόχρονα τα καθαρά και σιδερωμένα ρούχα, θα παραμείνουν όμορφα και τακτοποιημένα μέχρι να έρθει η ώρα να τα φορέσουμε.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες ιδέες για το σπίτι και το νοικοκυριό, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: