8 Συνήθειες που εφαρμόζουν οι επιτυχημένες γυναίκες

8 Συνήθειες που εφαρμόζουν οι επιτυχημένες γυναίκες

Όλες μας έχουμε θαυμάσει κάποια επιτυχημένη γυναίκα και έχουμε αναρωτηθεί «πως τα καταφέρνει»! Η επιτυχία είναι κάτι προσωπικό για τον καθένα μας και έρχεται μετά από σκληρή προσπάθεια και δουλειά. Τι είναι αυτό όμως που κάνει τις επιτυχημένες γυναίκες να ξεχωρίζουν; Μετά από αρκετή έρευνα στο διαδίκτυο κατέληξα ότι μερικές απλές συνήθειες ή τεχνικές που μπορούμε να υιοθετήσουμε όλες μας είναι αρκετές για να μας βοηθήσουν να εκπληρώσουμε και τους δικούς μας προσωπικούς στόχους.

#1 – Προσωπική αξιολόγηση

Το να αξιολογούμε τις αποφάσεις και τις πράξεις μας μπορεί να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε παρακάτω. Δεν είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που είμασταν χθες, κάτι μάθαμε, κάτι δοκιμάσαμε, κάπου πετύχαμε και κάπου όχι. Δεν χρειάζεται να είμαστε αυστηρές με τον εαυτό μας, απλά να είμαστε ειλικρινείς και αντικειμενικές. Αύριο είναι μια καινούργια μέρα που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μας. Μαθαίνουμε λοιπόν από το παρελθόν, δεν το κουβαλάμε όμως σαν βάρος μαζί μας!

8 Συνήθειες που εφαρμόζουν οι επιτυχημένες γυναίκες

#2 – Καινούργιες δεξιότητες

Το να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα μόνο μπροστά μπορεί να μας οδηγήσει. Γιατί να μην προσπαθήσουμε να μάθουμε μια καινούργια δεξιότητα ή να ενημερωθούμε για κάτι που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα; Με τόση προσφορά δωρεάν σεμιναρίων ή βίντεο στο διαδίκτυο, μπορούμε να αφιερώνουμε λίγη ώρα καθημερινά (ή όποτε μας εξυπηρετεί) και να μάθουμε να ζωγραφίζουμε καλύτερα ή να διαβάσουμε για κάποιο έργο τέχνης που μας τράβηξε την προσοχή. Ακόμη κι αν δεν χρειαστεί να εφαρμόσουμε πρακτικά αυτά που μάθαμε (δεν θα γίνουμε όλες ζωγράφοι άλλωστε), η γνώση βοηθά στο να αναπτύξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να ανακαλύψουμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τον εαυτό μας.

#3 – Πρωινό ξύπνημα

Αν και με πληγώνει που το λέω (!), το πρωινό ξύπνημα είναι πολύ βασικό στην επίτευξη των στόχων μας. Μια καλά δομημένη πρωινή ρουτίνα μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε τη μέρα μας χωρίς άγχος, με θετική διάθεση. Μπορούμε να βάλουμε το ξυπνητήρι μας λιγάκι πιο νωρίς ώστε να τα προλάβουμε όλα, να οργανώσουμε από το προηγούμενο βράδυ όσα περισσότερα μπορούμε (π.χ. τα ρούχα που θα φορέσουμε ή τι πρωινό θα ετοιμάσουμε) και να δημιουργήσουμε μια λίστα με όλα όσα έχουμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας. Έτσι ξεκινάμε οργανωμένες γνωρίζοντας τι έχουμε να επιτύχουμε σήμερα. Εννοείται ότι δεν ξεχνάμε να προγραμματίσουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας (ακόμη και 15 λεπτά) για να διαβάσουμε το βιβλίο μας, να παρακολουθήσουμε ένα ενδιαφέρον βίντεο ή να διαλογιστούμε.

8 Συνήθειες που εφαρμόζουν οι επιτυχημένες γυναίκες

#4 – Προσωπική φροντίδα

Το να φροντίσουμε τον εαυτό μας εσωτερικά και εξωτερικά δεν πρέπει να αποτελεί πολυτέλεια αλλά προτεραιότητά μας. Νοιαζόμαστε για τόσα πολλά πράγματα (οικογένεια, σπίτι, δουλειά, φίλοι) που κάποιες φορές ξεχνάμε ότι πρέπει πρώτα εμείς να είμαστε και να νιώθουμε καλά. Γιατί λοιπόν να μην προσέξουμε λίγο παραπάνω το ντύσιμό μας, το μακιγιάζ ή τα μαλλιά μας; Η εξωτερική μας εμφάνιση είναι σίγουρα σημαντική, δεν αποτελεί όμως τον μοναδικό τρόπο που μπορούμε να μας φροντίσουμε. Είναι επίσης απαραίτητο να αφιερώνουμε χρόνο κάνοντας αυτά που αγαπάμε και που μας ξεκουράζουν. Μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε δυναμικά.

#5 – Ευγνωμοσύνη

Αν σταματήσουμε για ένα λεπτό όλα όσα κάνουμε και καθίσουμε να σκεφτούμε πόσα πράγματα παίρνουμε σαν δεδομένα στη ζωή μας, ίσως τότε καταλάβουμε πόσα έχουμε καταφέρει και για πόσα ακόμη είμαστε ικανές. Η υγεία μας, ένα σπίτι, μια δουλειά, μια οικογένεια είναι πράγματα που κάποιοι συνάνθρωποί μας εύχονται να είχαν… Είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε τα «δεδομένα» μας ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω με ταπεινότητα και αισιοδοξία.

8 Συνήθειες που εφαρμόζουν οι επιτυχημένες γυναίκες

#6 – Αναβλητικότητα

Άσε μωρέ δεν πειράζει… Θα το κάνω αύριο…

Πόσες φορές έχουμε πει αυτή τη φράση; Η αναβλητικότητα είναι ο εχθρός της εξέλιξης… Αναβάλλοντας καθημερινά να ολοκληρώσουμε μια εργασία που θεωρούμε βαρετή το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τη διογκώνουμε στο μυαλό μας – κάνοντάς την έτσι να μοιάζει πολύ δυσκολότερη απ’ ότι είναι. Ένας εύκολος τρόπος να αποφύγουμε τα παραπάνω είναι να ξεκινήσουμε από την πιο βαρετή ή δύσκολη εργασία της ημέρας, όταν ακόμη έχουμε όρεξη και αρκετή ενέργεια. Βγάζοντάς την από τη μέση, μπορούμε να συνεχίσουμε την ημέρα μας πιο ανάλαφρες – και φυσικά με ένα αίσθημα ικανοποίησης.

#7 – Η υγεία μας

Το πολυτιμότερο αγαθό μας είναι φυσικά η υγεία μας. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να τρεφόμαστε σωστά, να αθλούμαστε και να πίνουμε μπόλικο νεράκι. Προγραμματίζουμε λοιπόν με τέτοιο τρόπο την ημέρα μας ώστε να έχουμε λίγο χρόνο για κάποιο σνακ ανάμεσα στα κυρίως γεύματα ή για περπάτημα γυρνώντας στο σπίτι μετά τη δουλειά.

#8 – Ξεκάθαροι στόχοι

Το να ακολουθήσουμε όλα τα παραπάνω μάλλον ακούγεται πολύ πιο εύκολο απ’ ότι είναι. Δυστυχώς η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε πάντοτε το πρόγραμμα που έχουμε ορίσει. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας αποθαρρύνει. Αν έχουμε βάλει στο μυαλό μας ξεκάθαρους στόχους, τότε σίγουρα θα μας είναι πιο εύκολο να επανέλθουμε στο μονοπάτι μας μετά από κάποια διακοπή ή αναποδιά.

Διάβασε επίσης: Γιατί δεν πετυχαίνω τους στόχους μου;

8 Συνήθειες που εφαρμόζουν οι επιτυχημένες γυναίκες

Παρακάτω θα δούμε μερικούς τρόπους που μπορεί να μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε, να ξεκουράσουμε το μυαλό μας και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.

  • Αφιερώνουμε ένα απόγευμα την εβδομάδα (ή όσο συχνά μπορούμε) στον εαυτό μας
  • Επιβραβεύουμε τον εαυτό μας με κάποιο γλυκό ή αγορά κάθε τόσο
  • Πηγαίνουμε σε κάποιο event (θεατρικό έργο, κινηματογράφο, γιορτή) στην περιοχή μας
  • Αθλούμαστε στη φύση
  • Ανακαλύπτουμε καινούργια χόμπι
  • Εγγραφόμαστε σε μια ομαδική δραστηριότητα
  • Κάνουμε εθελοντική εργασία
  • Βγαίνουμε ραντεβού

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: