7+1 τρόποι προετοιμασίας για ομαλή επιστροφή από τις διακοπές

7+1 τρόποι προετοιμασίας για ομαλή επιστροφή από τις διακοπές

Σε καμία περίπτωση δε θέλω να κλαφτώ για το γεγονός ότι οι διακοπές τελείωσαν και για το ότι ήρθε η ώρα ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Ούτε ν’ αρχίσω να παραπονιέμαι, άλλωστε κάτι τέτοιο θα έσβηνε τις υπέροχες αναμνήσεις και θα ήταν άδικο.

Όμως δε μπορώ να μη σταθώ στο γεγονός ότι πρέπει να κολυμπήσουμε κατευθείαν στα βαθιά και να ξαναμπούμε στην καθημερινή μας ρουτίνα χωρίς να είμαστε έτοιμες. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος χρόνος προσαρμογής μετά τις διακοπές, σωστά; Αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μερικούς τρόπους που ίσως μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα μετά τις διακοπές και να κάνουν την επιστροφή μας λιγουλάκι πιο εύκολη.

#1 Παροχή νερού

Φροντίζουμε να κλείσουμε την παροχή του νερού πριν φύγουμε από το σπίτι για διακοπές. Η πισίνα ήταν πραγματικά απολαυστική αυτό το καλοκαίρι, δεν θέλουμε όμως να τη συναντήσουμε και στο σπίτι μας σε περίπτωση που σπάσει κάποιος σωλήνας όσο λείπουμε.

#2 Τσάντες για τα άπλυτα

Μαζί με τα ρούχα μας, πακετάρουμε και μερικές σακούλες μέσα στις οποίες φυλάμε τα άπλυτά μας κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αν μπορούμε τα ξεχωρίζουμε κιόλας σε πλυντήρια: όλα τα σκούρα μαζί, όλα τα ευαίσθητα μαζί κτλ. Με αυτόν τον τρόπο, τα αφόρετα ρούχα μας παραμένουν καθαρά στη βαλίτσα αφού δεν έρχονται σε επαφή με τα άπλυτα και τα πλυντήρια κατά την επιστροφή μας γίνονται υπόθεση μερικών λεπτών.

#3 Εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού (και όχι μόνο)

Καθαρίζουμε το ψυγείο μας από οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει κατά τη διάρκεια της απουσίας μας και ετοιμάζουμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού και τη λίστα του σούπερ μάρκετ με ό,τι θα μαγειρέψουμε την εβδομάδα μετά την επιστροφή μας.

Σημειώνουμε στο ημερολόγιό μας τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που θα μας περιμένουν στο σπίτι μετά τις διακοπές. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε πραγματικά το διάλειμμά μας, χωρίς να πρέπει να θυμόμαστε τις εκκρεμότητες που μας περιμένουν.

#4 Λογαριασμοί

Πληρώνουμε όλους τους λογαριασμούς πριν φύγουμε από το σπίτι ώστε να μην έχουμε προθεσμίες να προλάβουμε κατά την επιστροφή μας κι έτσι να έχουμε το χρόνο να προσαρμοστούμε στην καθημερινότητά μας με πιο αργούς ρυθμούς.

#5 Σεντόνια

Αλλάζουμε τα σεντόνια μας πριν φύγουμε. Είναι πάντα ωραίο να κοιμόμαστε σε φρέσκα σεντόνια, ειδικά μετά τις διακοπές που μας έχει λείψει το κρεβατάκι μας.

7+1 τρόποι προετοιμασίας για ομαλή επιστροφή από τις διακοπές

#6 Ελευθερία χρόνου

Φροντίζουμε να μας δώσουμε τουλάχιστον μια μέρα στο σπίτι πριν να πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά. Έτσι έχουμε το χρόνο να αδειάσουμε τις βαλίτσες μας, να τακτοποιήσουμε τα πράγματά μας και να βάλουμε τα πλυντήρια που θέλουμε.

#7 Πρώτη μέρα στη δουλειά

Πριν φύγουμε, διαλέγουμε ποια ρούχα θα φορέσουμε την πρώτη μέρα που θα επιστρέψουμε στη δουλειά και τα κρεμάμε μπροστά μπροστά στη ντουλάπα μας. Με την ίδια λογική, ετοιμάζουμε την τσάντα και το πορτοφόλι μας: λίγα λεπτά περισσότερου ύπνου είναι πάντα πολύτιμα, ιδιαίτερα μετά τις διακοπές.

#7+1 Αρωματικά κεράκια

Κάποιες φορές, συνδυάζουμε γεγονότα και καταστάσεις όχι μόνο με εικόνες, αλλά και με ήχους ή μυρωδιές. Πριν φύγουμε για διακοπές, αγοράζουμε δύο ίδια αρωματικά κεράκια: το ένα το παίρνουμε μαζί μας στο ταξίδι μας και το καίμε κάθε μέρα. Το δεύτερο θα μας περιμένει σπίτι και θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει με το ζεστό του άρωμα όταν επιστρέψουμε.

Διάβασε επίσης:

5 tips για να χάσουμε τα κιλά των διακοπών χωρίς δίαιτα

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξ.
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: