5 βήματα για να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου

5 βήματα για να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου

Αν δεν είσαι σαν κι εμένα, που συνήθως επιλέγω να στολίσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού από τέλη Νοέμβρη (ναι, είμαι από αυτές!), τότε αυτές τις μέρες ξεκινάς με τον στολισμό του σπιτιού. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί τον πρωταγωνιστή των εορτών (παρέα με τα δώρα, τα φαγητά και τα ποτά!) και σίγουρα θέλεις να το στολίσεις όσο πιο όμορφα γίνεται. Παρακάτω θα σου δείξω πως στολίζω εγώ το δέντρο μου, ώστε να φαίνεται όμορφο και κομψό, αλλά κυρίως «τακτοποιημένο»!

Βήμα πρώτο – Η Τοποθέτηση

Αφού στήσω το δέντρο και είμαι έτοιμη να ξεκινήσω τον στολισμό, το τοποθετώ κοντά στην τελική του θέση, χωρίς όμως να το κολλήσω στον τοίχο. Θυμήσου ότι η απόσταση του δέντρου από μια πρίζα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να σου επιτρέπει να το ανάψεις με άνεση. Μην ανησυχείς, θα το μετακινήσεις όταν είναι έτοιμο στην τελική του θέση. Για τώρα όμως, καλύτερα να το τοποθετήσεις λίγο πιο μπροστά ώστε να έχεις εύκολη πρόσβαση περιμετρικά.

Βήμα δεύτερο – Τα φωτάκια

Αχ αυτά τα φωτάκια. Άραγε υπάρχει κάποιο ξωτικό που μπλέκει τα φωτάκια μας μέσα στο καλοκαίρι, ανεξάρτητα από το πόσο τακτοποιημένα τα έχουμε μαζέψει; Αρχικά δοκιμάζω τα φωτάκια πριν ξεκινήσω. Τα βάζω στη πρίζα και επιβεβαιώνω ότι λειτουργούν. Φαντάζεσαι να τελειώσεις με το στόλισμα του δέντρου και να συνειδητοποιήσεις τότε ότι τα φωτά και σου είναι καμένα;

Προσωπικά ξεκινάω να τοποθετώ τα φωτάκια από τη βάση του δέντρου προς την κορυφή. Αυτός ο τρόπος με εξυπηρετεί περισσότερο. Κινούμαι περιμετρικά του δέντρου και απλά ακουμπάω τα φωτάκια στα κλαριά. Όταν πιστεύω ότι έχω βάλει τα φωτάκια σε σωστές αποστάσεις, τότε τα ανάβω για να έχω μια πιο καθαρή εικόνα. Αρχίζω να κάνω διορθώσεις, να καλύπτω τυχόν κενά και να στερεώνω πλέον καλύτερα τα φωτάκια μου.

5 βήματα για να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου

Βήμα τρίτο – Η βάση

Αφού είμαι ευχαριστημένη με την τοποθέτηση των φώτων, ξεκινάω τη διαδικασία στολισμού. Σε πρώτη φάση, χωρίζω όλες μου τις μπάλες και τα στολίδια ανά χρώμα. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για διαφορετικού μεγέθους ή σχήματος στολίδια. Χωρίζω όλα τα λευκά μαζί, τα μεταλλικά κ.ο.κ. Ξεκινάω το στόλισμα με το πιο ουδέτερο χρώμα. Προσέχω ώστε οι μπάλες και τα στολίδια μου να μην είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, αλλά προσπαθώ να τηρώ ίσες αποστάσεις. Τα μεγαλύτερα στολίδια τοποθετούνται στη βάση του δέντρου, ενώ τα μικρότερα προς την κορυφή. Συνεχίζω μέχρι να χρησιμοποιήσω όλα τα στολίδια του ίδιου χρώματος και να έχω δημιουργήσει μια αρμονική βάση.

Βήμα τέταρτο – Και τώρα Χρώμα

Τώρα είναι η ώρα που θα τοποθετήσω τα υπόλοιπα στολίδια. Ακολουθώ την ίδια λογική. Ξεκινάω με μια ομάδα στολιδιών ιδίου χρώματος (αυτά που έχω σε μεγαλύτερη ποσότητα) και τα κρεμάω στο δέντρο περιμετρικά και σε ίσες αποστάσεις. Εδώ θα πρέπει να σου πω ότι επιλέγω τα αγαπημένα μου στολίδια για το μπροστινό μέρος και τα όχι και τόσο αγαπημένα μου για το πίσω μέρος. Ποιος θα τα δει άλλωστε; Συνεχίζω με όλες τις χρωματικές ομάδες μέχρι να τελειώσουν τα στολίδια και οι μπάλες μου.

Βήμα πέμπτο – Τελευταίες κινήσεις

Στο στάδιο αυτό μπορείς να κρεμάσεις γιρλάντες, βροχή ή ότι άλλο αγαπάς. Προσωπικά προτιμώ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς γιρλάντες, καθώς πιστεύω ότι όσο περνάνε οι μέρες, οι γιρλάντες πέφτουν και χαλάνε τη γενική εικόνα του δέντρου μου. Κάνω ένα βήμα πίσω και εκτιμώ την κατάσταση. Μήπως έχω αφήσει πουθενά κενά ή σημεία που πρέπει να στολίσω; Βλέπω τα λάθη που έχω κάνει και τα διορθώνω. Όταν είμαι έτοιμη, φωνάζω την οικογένεια και τοποθετούμε την κορυφή. Τι χαρούμενη στιγμή!

Το δέντρο μας είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στην τελική του θέση, απ’ όπου θα μας κρατήσει παρέα καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών και θα φιλοξενήσει τα δώρα μας μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων.

Καλές γιορτές να έχουμε φίλες μου!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: