4+1 Βασικοί κανόνες για υπέροχα φρύδια

υπέροχα φρύδια

Τα φρύδια έχουν χαρακτηριστεί ως τα «παραθυρόφυλλα των ματιών», και όχι άδικα. Ένα ζευγάρι καλοσχηματισμένα και υπέροχα φρύδια μπορεί να αναδείξει όχι μόνο το σχήμα των ματιών μας, αλλά ολόκληρου του προσώπου μας. Σε αντίθεση με ένα ζευγάρι κακοσχηματισμένα φρύδια, που είναι ικανό να καταστρέψει την αρμονία του προσώπου, ακόμη κι αν έχουμε εφαρμόσει το πιο περίτεχνο μακιγιάζ. Δυστυχώς υπάρχουν γυναίκες που, από τη φύση τους, δεν έχουν πυκνά ή πλούσια φρύδια. Κι εδώ έρχεται να βοηθήσει το μακιγιάζ. Με τη σωστή εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ, μπορούμε εύκολα και με φυσικό αποτέλεσμα να δώσουμε το σωστό σχήμα στα φρύδια μας, να τονίσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και να «ζωντανέψουμε» το βλέμμα μας.

Πρέπει όμως να θυμόμαστε τους παρακάτω κανόνες για να είμαστε πάντοτε σίγουρες ότι έχουμε πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα για υπέροχα φρύδια.

1. Τα φρύδια μας είναι αδελφάκια – όχι όμως διδυμάκια

Κανένα πρόσωπο δεν είναι απόλυτα συμμετρικό. Τα φρύδια μας λοιπόν δεν θα μπορούσαν να είναι ολόιδια μεταξύ τους. Κάτι τέτοιο θα φάνταζε αφύσικο και δεν θα έδενε με το υπόλοιπο πρόσωπό μας. Καλό είναι να ακολουθούμε τις γραμμές του προσώπου μας και να σχηματίζουμε τα φρύδια μας σύμφωνα με αυτές.

2. Σε περίπτωση ατυχήματος απαγορεύεται η διόρθωση με τσιμπιδάκι

Ας υποθέσουμε ότι έβγαλες κατά λάθος μια τριχούλα και δημιούργησες ένα κενό σε ένα από τα φρύδια σου. Με τίποτα δεν πρέπει να προσπαθήσεις να διορθώσεις το λάθος αυτό βγάζοντας περισσότερες τριχούλες και στα δυο σου φρύδια. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις περισσότερα κενά ή πολύ λεπτά φρύδια. Καλύτερα κάλυψε το κενό που δημιούργησες με ένα μολύβι φρυδιών στην φυσική σου απόχρωση, μέχρι το κενό να καλυφθεί φυσικά με τις τρίχες που μεγαλώνουν.

3. Χτένισε τα φρύδια σου

Πριν από οποιαδήποτε επαφή με τα φρύδια – είτε πρόκειται για μακιγιάζ είτε για απλό καθαρισμό είτε για σχηματισμό – είναι πολύ σημαντικό να τα χτενίσεις, ώστε να έχεις μια καθαρή εικόνα των κενών, του σχήματος και του περιγράμματος. Ίσως χρειαστεί να ψαλιδίσεις κάποιες μακριές τριχούλες, πρόσεξε όμως να μην το παρακάνεις.

4. Και φυσικά το χτένισμα με φορά προς τα πάνω

Μιας και μιλάμε για χτένισμα και ψαλίδισμα, πρέπει να θυμάσαι ότι τα φρύδια τα χτενίζουμε μόνο με φορά προς τα πάνω και όχι προς τα μάτια. Μόνο έτσι θα πετύχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς κενά.

5. Προσοχή στο Instagram

Εντάξει, τα κορίτσια που βλέπουμε στο Instagram έχουν αντικειμενικά υπέροχα φρύδια. Είναι όμως έτσι και στην πραγματικότητα; Συνήθως τα κορίτσια αυτά μακιγιάρονται υπερβολικά – σχεδόν αφύσικα – με σκοπό να έχουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες. Δεν ξέρω όμως κατά πόσον το αποτέλεσμα αυτό είναι ελκυστικό από κοντά ή αν δείχνει too much και ιδιαίτερα επιτηδευμένο. Προτίμησε να σχεδιάσεις τα φρύδια σου με πιο ήπιο τρόπο για ένα καθημερινό φυσικό look.

Ακολουθώντας τους παραπάνω κανόνες θα έχεις πάντοτε όμορφα και καλοσχηματισμένα φρύδια, χωρίς υπερβολές ή ανεπιθύμητα ατυχήματα.
Έχεις κάποιο tip που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας; Γράψε μας τις δικές σου προτάσεις στα σχόλια για όμορφα και περιποιημένα φρύδια.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: Benefit Cosmetics

Για περισσότερα μυστικά μακιγιάζ, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: