Το καλοκαίρι μου αρέσει να τρώω πιο ελαφριά, ειδικά τις βραδινές ώρες μετά από μια κοπιαστική ημέρα. Ένα σάντουιτς είναι πολλές φορές η ιδανική λύση, μιας και πρόκειται για ένα ελαφρύ, αλλά και εύκολο γεύμα.
Τι θα έλεγες να δοκιμάζαμε κάποια «διαφορετικά» σάντουιτς που ετοιμάζονται γρήγορα, αλλά είναι πολύ χορταστικά και ελαφριά;
Χωρίς ψωμί!
Πολλές φορές αισθάνομαι ότι δεν θέλω να φάω ψωμί, είτε γιατί δεν πεινάω πολύ, είτε γιατί απλά δεν το κάνω κέφι! Στις περιπτώσεις αυτές επιλέγω φύλλα από μαρούλι iceberg που είναι λίγο πιο χοντρά και ανθεκτικά και τα γεμίζω με ότι τραβάει η όρεξή μου! Τα φύλλα μπορούν να τυλιχτούν γύρω από τη γέμιση δημιουργώντας ένα όμορφο ρολάκι. Αρκεί να γυρίσουμε λίγο το κάτω μέρος του φύλλου ώστε να φυλακίσουμε τη γέμιση μέσα σε αυτό! Προσωπικά λατρεύω τα σαντουιτσάκια με φύλλα μαρουλιού γεμισμένα με μια πανεύκολη τονοσαλάτα.
Υλικά για Τονοσαλάτα
- Μια κονσέρβα τόνος
- Ένα αβοκάντο κομμένα σε μικρά κυβάκια
- Δυο κουταλιές γιαούρτι (ή μαγιονέζα)
- Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού (ή λάιμ)
- Αλάτι και πιπέρι
Αναμειγνύω όλα τα υλικά και γεμίζω τα φύλλα μαρουλιού. Προτιμώ τα μικρά φύλλα, οπότε τα παραπάνω υλικά μπορεί να αρκούν για τέσσερα μικρά σαντουιτσάκια. Δροσερά, ελαφριά και πεντανόστιμα!
Με πολύ ψωμί!
Κάποιες μέρες πάλι που πεινάω σαν λύκος (!) επιλέγω να φτιάξω ένα χορταστικό κλαμπ σάντουιτς, ειδικά όταν πρόκειται να το καταναλώσω το μεσημέρι. Αγαπώ το μπέικον και δεν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να το αφαιρέσω από το κλαμπ σάντουιτς μου, προσπαθώ όμως να το κάνω λίγο πιο ιδιαίτερο προσθέτοντας κάποια άλλα υλικά.
Υλικά για Κλαμπ Σάντουιτς
- Τρεις φέτες ψωμί για τοστ φρυγανισμένες
- Μια φέτα φυτικό τυρί
- Μια φέτα ψητό μπέικον
- Ρόκα
- Μισό βραστό αυγό
- Λίγη σως γιαουρτιού (γιαούρτι αναμειγμένο με μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι)
Προτιμώ να χρησιμοποιώ φυτικό τυρί, καθώς δίνει μια ελαφριά γεύση πατάτας στο σάντουιτς και λιώνει μοναδικά! Αλείφω τη μια φέτα ψωμί με λίγη σως γιαουρτιού και τοποθετώ το τυρί και το αυγό. Συνεχίζω με την επόμενη φέτα ψωμιού, την οποία έχω αλείψει και από τις δύο πλευρές με τη σως και τοποθετώ το μπέικον και τη ρόκα. Κλείνω με την τρίτη φέτα ψωμιού (την οποία έχω αλείψει εσωτερικά με σως). Αν θέλω, ψήνω ελάχιστα το κλαμπ σάντουιτς στην τοστιέρα ή στον φούρνο για επιπλέον τραγανότητα (αν και σε αυτή την περίπτωση προσθέτω τη ρόκα μετά το ψήσιμο). Απλά υπέροχο!
Σάντουιτς με… άλλο ψωμί!
Όταν επιθυμώ κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο, επιλέγω το ψωμί τύπου μπριός για τα σάντουιτς μου. Η γλυκιά γεύση του μου αρέσει πολύ και έρχεται σε αντίθεση με τις αλμυρές γεμίσεις που συνήθως προτιμώ. Ένα μικρό σαντουιτσάκι με μπριός είναι σχετικά ελαφρύ και σίγουρα πολύ διαφορετικό. Ο αγαπημένος μου τρόπος να το απολαμβάνω είναι με τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά, καπνιστό σολομό και λίγο σχοινόπρασο. Το συγκεκριμένο σάντουιτς αποτελεί και μια έξυπνη και γρήγορη πρόταση για πάρτι ή συγκεντρώσεις με φίλους στο σπίτι.
Ουφ! Πείνασα… Πάω να φτιάξω ένα μικρό σάντουιτς…
Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.