10 πρακτικές συμβουλές για το τι να κάνουμε όταν έχουμε διακοπή ρεύματος

10 πρακτικές συμβουλές για το τι να κάνουμε όταν έχουμε διακοπή ρεύματος

Οποτεδήποτε κόβεται το ρεύμα – είτε πρόκειται για μια προγραμματισμένη διακοπή είτε για κάτι ξαφνικό, είναι πάντοτε μια μεγάλη ενόχληση που μας βγάζει από το πρόγραμμά μας και μας ταλαιπωρεί. Ειδικά όταν η διακοπή ρεύματος διαρκεί για ώρες. Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αποφύγουμε όσο περισσότερο γίνεται αυτή την ταλαιπωρία; Μερικές πρακτικές συμβουλές για τις δύσκολες ώρες που δεν έχουμε ρεύμα, θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα.

10 πρακτικές συμβουλές για το τι να κάνουμε όταν έχουμε διακοπή ρεύματος

#1 – Στο ιδανικό σενάριο που γνωρίζουμε εκ των προτέρων για τη διακοπή ρεύματος, φροντίζουμε να είμαστε όσο πιο προετοιμασμένες μπορούμε. Φορτίζουμε τα κινητά μας, έχουμε διαθέσιμες μπαταρίες και εφοδιαζόμαστε με χορταστικά σνακ που δε χρειάζονται ψυγείο.

#2 – Σβήνουμε και βγάζουμε από την πρίζα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές όπως υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ κτλ. ώστε να τα προστατεύσουμε από πιθανές αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος όταν συνδεθεί ξανά.

#3 – Προσπαθούμε να κρατάμε τις πόρτες του ψυγείου και της κατάψυξης κλειστές όσο περισσότερο γίνεται. Όσο λιγότερο ανοίγουμε την πόρτα του ψυγείου, τόσο περισσότερο κρατάμε τη θερμοκρασία του σταθερή με αποτέλεσμα να διατηρηθούν καλύτερα τα τρόφιμα.

#4 – Χρησιμοποιούμε φακούς αντί για κεριά που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά ειδικά αν δε βλέπουμε ξεκάθαρα γύρω μας. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε πάντα μερικούς φακούς στο σπίτι, εφοδιασμένους φυσικά με μπαταρίες.

Το χειμώνα

#5 – Αν κάποιο παράθυρο ή πόρτα «μπάζει» ή δεν κλείνει καλά, το σφραγίζουμε με πετσέτες ώστε να μην επιτρέψουμε στο κρύο να μπει μέσα στο σπίτι.

#6 – Φοράμε τα πιο ζεστά μας ρούχα, σε όσα πιο πολλά στρώματα γίνεται και συγκεντρωνόμαστε όλοι σε ένα δωμάτιο, με ζεστές κουβερτούλες.

#7 – Αφήνουμε τη βρύση να τρέχει ελάχιστα ώστε να μην παγώσουν οι σωλήνες, ειδικά αν βρίσκονται σε εξωτερικό τοίχο, ενώ αφήνουμε τις εσωτερικές πόρτες των μπάνιων και της κουζίνας ανοιχτές για να κυκλοφορεί όσο περισσότερο γίνεται ζεστός αέρας κοντά στους σωλήνες του νερού.

10 πρακτικές συμβουλές για το τι να κάνουμε όταν έχουμε διακοπή ρεύματος

Το καλοκαίρι

#8 – Κλείνουμε τα παντζούρια και τις κουρτίνες στα δωμάτια που τα βλέπει ο ήλιος ενώ ανοίγουμε τα παράθυρα στα δωμάτια που δεν έχουν ήλιο.

#9 – Ντυνόμαστε με ελαφριά ρούχα που δε μας στενεύουν και δε μας κάνουν να ζεσταινόμαστε και συγκεντρωνόμαστε στο πιο δροσερό σημείο του σπιτιού.

#10 – Πίνουμε άφθονο νερό και αποφεύγουμε ροφήματα και αναψυκτικά με καφεΐνη που μας αφυδατώνει.

Και κάνουμε… υπομονή!

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr, Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: